Palvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen kehoon ja mieleen vaikuttava hoitomuoto. Klassisessa hieronnassa käsin tehdyillä pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, rytmisillä ja liikkuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen pyritään rauhoittamaan tai edistämään erilaisten kudosten toimintoja.

Klassisen hieronnan vaikutukset ovat kokonaisvaltaiset. Se vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa kipua, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua, poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Hieronta rauhoittaa myös keskushermostoa ja tuntuu mukavalta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta sopii siis sekä urheilijoille, että ns. tavallisillekin ihmisille, iästä riippumatta. Klassiseen hierontaan verrattuna urheiluhieronta on tehokkaampaa. Siinä käytetään monipuolisempia otteita sekä hoidon voimakkuutta säädellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.

Urheilijoiden hoidossa huomioidaan myös hieronnan vaikuttavuuden tarve suhteessa urheilijan harjoitus- ja kilpailuohjelmiin.

Fascia käsittelyt

Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon. Kiristynyt fascia lisää lihasjännitystä ja verenkierron heikkenemistä, mistä taas aiheutuu kipua.

Fasciatekniikoilla käsitellään kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike.

Trigger hieronta

Trigger hieronta on tehokas tapa hoitaa lihaksista johtuvia kiputiloja. Yksinkertaistettuna triggerpisteet tarkoittavat kivuliaita, jumissa olevia kohtia lihaksissa. Triggerpisteet ovat löydettävissä helpoiten lihasta poikittain tunnusteltaessa. Triggerpiste tuntuu pienenä ”muhkurana” lihaksessa. Triggerpisteet voivat aiheuttaa kipusäteilyä. Esimerkiksi hartian ja niskan triggerpisteet säteilevät kipuna päähän. Jokaisella triggerpisteellä on oma kipuheijastealueensa. Heijastusalue voi olla kauakana itse pisteestä. Heijastuksen mekanismia ei tunneta, teorioita on kivun heijastumisesta monimutkaisia ihohermotusreittejä sekä lihaskalvoja pitkin.

Triggerkipuheijaste tuntuu usein painettaessa pisteeseen, lihasta venyttäessä sekä lihasta aktivoitaessa. Terveessä lihaksessa ei ole triggerpisteitä. Triggerpisteet syntyvät yleensä lihaksen ylirasituksen takia. Ylirasitus voi johtua esimerkiksi liian kauan kestäneestä staattisesta jännityksestä.

Triggerpisteet olisi hyvä hoitaa hieronnan yhteydessä. Triggereiden käsittely voi olla aluksi melko kivuliasta, mutta kipukohtaa painettaessa kipu lievenee yleensä nopeasti. Yleensä seuraavana päivänä lihakset ovat vähemmän kipeät kuin tavallisen urheiluhieronnan jälkeen.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on kevyt teippaus, jonka tavoitteena on optimoida kehon toimintaa esim. kuntoutumisprosessin edetessä. Kinesioteippausta käytetään lievittämään kipua, optimoimaan kehon toimintaa sekä vaikuttamaan nivelen liikelaajuuteen ja liikkeen latuun.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta yhdistää tuhatvuotisen päähierontaperinteen sekä niska-hartiaseudun hieronnan. Se on erittäin rentouttava hieronta, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita.

Intialainen päähieronta vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien alueella. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys vähenee ja lihasten ja nivelten liikkuvuus lisääntyy. Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan ja silmien alueen verenkiertoa. Hoidettavat kertovat ajatusten ja keskittymisen selkiytyvän ja helpottavan unen laatua ja henkistä väsymystä.

Raskaushieronta

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta on rentouttavaa hoitoa äideille jossa otetaan huomioon äidin tila. Hieronta tapahtuu joko vatsamakuu-, selinmakuu-, kylkimakuu- tai puoli-istuvassa asennossa.

90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Äidin vatsan alue hierotaan myös ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan.

60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin.

Syöpäpotilaan hieronta

Syöpä on yleisnimitys suurelle joukolle erilaisia sairauksia, joiden syyt, luonne ja ilmeneminen voivat olla hyvinkin erilaisia. Syöpä ei siis ole yksi yhtenäinen sairaus, vaan joukko erilaisia syöpätauteja, joiden syyt, oireet, tyypit ja hoidot poikkeavat toisistaan. Myös syövän oireet ovat moninaisia. Syöpä voi olla pitkään oireeton tai siihen voi liittyä vain yleisiä oireita, kuten väsymystä ja laihtumista. Kaikkia syöpäpotilaita voidaan kuitenkin hieroa, jos koulutettu hieroja on saanut asianmukaisen lisäkoulutuksen ja hierontaan on hoitavan lääkärin lupa.

Syöpäpotilaan hieronnassa kerätään tavallista hierontakäyntiä enemmän esitietoja. Tämä mahdollistaa hieronnan sopeuttamisen juuri sinun tarpeisiisi ja mahdollistaa turvallisen käsittelyn. Erityishuomioita hieronnassa annetaan paineensäätelylle, hieronta-asennoille ja varotoimille tiettyjen aluiden suhteen. Pääsääntöisesti syöpäpotilaan hieronta on perinteistä hierontaa huomattavasti kevyempää. Syöpäpotilaan hieronnalla ei pyritä parantamaan syöpää vaan ainoastaan lievittämään sairauteen ja sen hoitoihin liittyviä haittoja ja sivuvaikutuksia. Hieronta edellyttää aina hoitavan lääkärin luvan hieronnalle eli tämä kannattaa hankkia ennen ajan varaamista.

Syöpäpotilaan hieronnan positiivisia vaikutuksia voivat olla syvä rentoutuminen, pahoinvoinnin väheneminen, turvotuksen väheneminen, arpikudoksen liikkuvuuden lisääntyminen, helpotus ääreishermostoperäisiin oireisiin, parempi keskittymis- ja havainnointikyky, parempi unen laatu, ja parempi elämän laatu.

Kotikäynnit ja yrityskäynnit

Koti- ja yrityskäynnit onnistuvat kätevästi kannettavan hierontapöydän avulla. Mikäli et pääse tulemaan liikkeeseen tulen mielelläni kotikäynnille. Tai mikäli edustamasi yrityksen henkilöstö tarvitsee rentoutusta, voin tulla yrityksenne tiloihin hieromaan.

Myös mahdollisuus tilata juhliin isommalle porukalle tai vaikkapa yrityksesi messustandille hieromaan.